26.3.05

Pārdabisks, Spocīgs, Baismīgs spēks.

Nepazīstama meitene, atsaucīga un komunikabla, uzsāk sarunu. Nē – ne uzsāk, bet turpina. Lai nu ko, bet es viņai uzticos, viņa man patīk, dodos viņai līdz. Uz kurieni, uz viņas mājām kauc kur Jūrmalā? Tā laikam gan sanāk. Kur tur pa ceļam satiekam vēlvienu džeku, kas lai zin. Tas laikam bija Siets, vai Rūdis, vai neviens no viņiem. Mēs divi, viņa viena. Ceļš noteikti ka ne ilgs. Pat nezinu no kurienes mēs tā devāmies. Gals, kur nonācām, bij tēlaini skaists. Tas esot tur pat uzreiz aiz Jūrmalas, bet pirmo reizi to vietu redzēju. Tāda kā kuteru piestātne, kurā atradās arī svešinieces vecāku kuteris. Atšķirībā no filmām mēs negājām glītām koka konstrukcijām – bridām pa jūru. Ūdens bij gaiši zils kā baseinā, dzidrs kā „Lāču” ledus. Domās minēju, kurējais kuters būs jamējās/mūsējais.

Mūsējais nebij tas, kas izskatītos materiāli visvērtīgākais. Pat nedaudz varbūt vislētākais, taču tas prieku, vai drīzāk interesi nemazināja. Kuters izrādījās tīri spokains. Mēs salecām tādās kā kajītēs mazās, mazās kā mazas gultas. Mīklaini teikumi, noslēpumaini baisa gaisotne, apmāts SietRūdis. Tālākā mistika nav īsti aprakstāma, jo domas visdažādākās un visnesakarīgākās, un visnejēdzīgākās skrēja cauri apziņai ar ātrumu lielāku par gaismas reiz desmit desmitajā.

Svešiniece jūtas mūs apmuļķojusi. Man vairs nav kur atkāpties. Es nesaprotu kā tieši viņa mūs ir uzvarējusi, bet es netaisos ko nožēlot. Gaidu kas būs tālāk, gaidu atbildes, gaidu sakarības. SietRūdis vairs tik pat kā nav – viņš ir zaudējis un izstājies. Skatoties uz mistisko svešinieci, sāku pamanīt līdzības viņā ar Manējo. Drīz jau svešiniece vairs nav nekāda svešiniece. Skatos Manējās sejā un sajūtos drošāk. Viņa izskatās spokaini kā mākonis, neizskaidrojami – mistiski. Gribās tuvoties un beigt visu to spēlēšanos, taču pelēkas bailes un šaubas. Šaubos vai tā būs labi, šaubos vai viņu var saukt par manējo. Un tomēr nešaubos ka viņa man pāri nedarīs, ka viņa to nespēs – viņa vairs nespēlēsies, visu izstāstīs, visu paskaidros, visā atzīsies.